Golfdag och sommarläger för skolungdomar

I sommar kommer återigen många skolungdomar få chansen att prova på golf för första gången på Skinnarebos golfbana väster om Jönköping. Redan den 6 juni blir det en träff med ca 30-talet ungdomar.

som kostnadsfritt får utmana precision, motion och koordination – med avbrott för lunch till alla runt kl 12.

– Förra året tog cirka 100 nybörjare chansen att prova, och ett 30-tal valde att gå med i klubben och träna vidare under hösten, berättar Unni Ekenberg klubbchef på Skinnarebo. I år blir det ännu fler som kommer hit, i och med att vi även ordnar ett golfläger senare i sommar. Om platserna tar slut fort, kanske vi kör ett läger till senare på sommaren.

Sommarlägret 18-21 juli är en ny satsning, då spelar och leker barn och ungdomar mellan 6-13 år golf i fyra dagar. Lägret är också kostnadsfritt – bollar och klubbor finns att låna, mat och frukt ingår – även dessa dagar. Allt tack vare Tabergsföretaget Hagab. De barn som vill fortsätta att träna hos Skinnarebo G&CC efter sommaren, kommer även erbjudas fri medlemsavgift på Skinnarbos G&CC under 2016, som Hagab går in och betalar.

Play&Play™ är ett initiativ av Hagab som initalt kommit till för att stötta ungdomsverksamheten lokalt i Tabergsdalen och region Jönköping. HC Dalen och Tabergs Tennisklubb är några andra föreningar som Hagab har ett utbyte med. För Hagab
är golfen inte bara sponsring, utan faktiskt grunden för hela företagets värdegrundsarbete.
Efter tre år har konceptet nu även vuxit
utan för kommungränsen.
– Vi vill göra golfen bredare, eftersom grundvärderingarna funkar överallt i samhället: ärlighet, öppenhet, respekt och
förtroende. Samma värderingar har vi gjort till ledstjärnor i vårt företag berättar Börje Axelsson, vd på Hagab.
– Alla spelar med alla, och alltid schyst spel, med dig själv som enda domare; så funkar det på Hagab också.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.