Djur och maskiner lockar högstadieelever

Djur och maskiner lockar högstadieelever till naturbruksgymnasiet i Tenhult . Den 13 juni anländer 15 lantbruksintresserade ungdomar till Tenhults naturbruksgymnasium för att delta i sommarens lantbruksläger. 

Dagen därpå, den 14 juni, anländer ytterligare nio ungdomar som istället valt att delta i skolans prova-på-dag ”Djurvårdare för en dag”. Båda aktiviteterna vänder sig till ungdomar som precis har gått ut årskurs 7 eller 8.

Lantbruksläger
Under två dagar, 13-14 juni, får lantbruksintresserade ungdomar möjlighet att prova på lite av varje som till exempel vara med ute på fälten och köra traktor, vända hö, mjölka och utfodra korna och ta hand om kalvarna.  De bor på skolans internat och på kvällen väntar andra roliga aktiviteter. 

– Vi har kört lantbruksläger sedan 2011, berättar Mattias Berglund, driftsledare på Tenhults naturbruksgymnasium. Det är ett bra sätt för ungdomarna att få se skolan och vad vi gör inom lantbruk samt träffa personalen. Dessutom träffar de ju andra ungdomar som delar samma intresse.  

Djurvårdare för en dag
”Djurvårdare för en dag” vänder sig till ungdomar som gillar djur och som är nyfikna på hur det är att plugga djurvård på Tenhults naturbruksgymnasium. Tidigare år har även djurvården haft tvådagars sommarläger men i år blir det en prova-på-dag den 14 juni istället. Under denna dag får ungdomarna ta hand om djuren i skolans minizoo och lära sig lite mer om var djuren kommer ifrån och dess naturliga miljö. Bland annat får de hjälpa till att utfodra djuren och inreda burarna så att djuren kan få utlopp för sina naturliga beteenden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.