Tysk fotograf skildrar Småland

Den tyska fotografen Christina Glanz har uppmärksammat hur det småländska landskapet skiljer sig från de omgivande landskapen. I fotoutställningen ”På den skogsklädda klippan”, på Jönköpings läns museum, ger hon sin bild av dagens Småland.

Christina Glanz bilder av Småland skiljer sig från traditionella bilder med röda stugor och betande djur i kvällsljus. Hon har fokuserat på det småländska landskapet med dess täta skogar, småindustri och steniga åkrar när hon visar våra och tidigare generationers liv. Hon har fångat hur landskapets förutsättningar har format vårt sätt att leva och är grunden för vår påhittighet.

Christina Glanz har tidigare dokumenterat det industriella landskapet i Östtyskland och senare Tyskland. Nu är det premiär för hennes första utställning utomlands. Titeln refererar till en tid när man påstod att en ensam smålänning kunde överleva på en klippa i havet.

Jönköpings läns museum som arbetar med kulturarv på olika sätt tycker det är intressant att få visa hur en tysk fotograf skildrar vår kultur.

På den skogsklädda klippan visas från och med 18 juni – 4 september på Jönköpings läns museum.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.