Efter fylleskandaler – nattbussen ställs in

Nattbussen, linje 133 mellan Jönköping och Värnamo ställs in. Bakgrunden är enligt Länstrafiken ”upprepad ordningsstörning”.

Turen på linje 133 kl. 02.15 från Jönköping till Värnamo natten mot lördag och söndag kommer att dras in från och med fredag den 17 juni på grund av upprepad ordningsstörning. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Länstrafiken har under en längre tid aviserat att indragningen kan bli ett faktum om inte beteendet hos vissa resenärer ändras. Detta år något som Jmini tidigare rapporterat om.

– Den senaste tiden har bussturen blivit utsatt för väldigt mycket fylla och svineri. Ett litet antal av resenärerna kan uppenbarligen inte hantera spriten utan att spy i bussen och bråka med medtrafikanter, sade trafikutvecklare Erik Andersson på Jönköpings länstrafik i mars i år. Nu drar de alltså in bussturen.

– Vi vill med omtanke om resenärer och förare erbjuda både bekväma och trygga resmöjligheter, säger Erik Andersson, trafikutvecklare på Länstrafiken.

Länstrafiken ställer in natturerna under fyra helger framåt då det inte längre går att säkerställa resenärernas och förarpersonalens säkerhet.

Länstrafiken skriver vidare att att de kommer att analysera vilka insatser som behövs för att återuppta trafiken på ett sätt som ”tillgodoser både resenärernas och förarnas behov av trygghet”.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.