10-års jubileum för ”En triathlon mitt i veckan”

För tio år sedan kom några av IKHP Triathlonsektions medlemmar på idén att börja med triathlonträning vid Axamosjön som var lämplig för simning, cykling och löpning.

I början var det bara sektionens medlemmar, men så småningom kom fler och fler som ville testa sporten skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi organiserade tidtagningen, fastställde banorna, men försökte och försöker behålla enkelheten så att alla verkligen kan vara med. Även banor för barn har tillkommit. Kommunen har hjälpt oss med skyltar och cykelställ. I övrigt har sektionen ansvarat för allt det praktiska. 

Ett uppskattat inslag har varit att alla som kommit i mål fått sin dricka och kexchoklad som sektionen bekostat.

– Ryktet om vår permanenta triathlonbana har spridit sig långt utanför Jönköping. Vi har deltagare som åker långväga ifrån.  Vi kan säga att vår permanenta triathlonbana är unik, inte bara i Sverige även ute i världen. Den var den första i sitt slag.

Väldigt glädjande att arrangemangets popularitet ökat för varje år och bidrar till att fler och fler upptäcker sporten. Att antalet barn och ungdomar som kommer  på onsdagar ökar tycker vi är den största behållningen och som resulterat att sektionen har en stor grupp ungdomar som tränar triathlon.

Lagom för 10-års jubileumet så kommer Jönköpings Kommun bygga om Axamo-området som gör banorna mer säkra och förbättrar kapaciteten, tillgängligheten.

– Vi har även fått en ny samarbetspartner ICA MAXI, som stödjer ”En triathlon mitt i veckan” och vi hoppas att utvecklingen fortsätter och fler kommer att testa vår arrangemang och hittar glädjen, utmaningen på onsdagar under sommaren. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.