Hagårds Lagård ökar med tre nya ziplinebanor

Nu har  Hagårds Lagård ökat sin verksamhet tre nya ziplinebanor vid äventyrsföretaget Hagårds Lagård mellan Habo och Mullsjö. Det innebär att den totala längden på anläggningens ziplinebanor kommer att uppgå till nästan en halv kilometer.

Samtidigt byggs en ny samlingslokal så att grupper enklare ska kunna äta mat i samband med aktiviteter.

Förra säsongen var det över 2000 personer som klättrade i höghöjdsbanan, testade mångkamp eller spelade paintball. Den nya delen av höghöjdsbanan uppförs av samma bolag, Äventyrsupplevelser, som byggde den äldre delen.

– Vi har märkt att många särskilt uppskattat att åka i vår zipline (linbana) som går över den gamla kvarndammen. Det känns roligt att nu bygga ut med fler ziplinebanor, så att besökaren får en mer varierande upplevelse med häftig åkning också i skogen, säger Jessica Hagård som tillsammans med maken Håkan äger och driver företaget.

Parallellt pågår bygget av en matsal för konferensgäster som vill kombinera konferens och aktivitet med att äta på plats.

– Under vintern har Hagårds Lagård ingått bland de företag som Smålands turism sponsrat för att delta i kursen Kurbits. Den har handlat om att lära sig paketera upplevelser för att lyckas nå ut till utländska agenter.

– Vi siktar på att locka fler utländska turister och arbetar nu på att skapa paket tillsammans med närliggande hotell. Den gemensamma nämnaren för alla som kommer till oss är att de tycker om att röra på sig, gärna i vacker miljö. Den målgruppen ökar. Vi känner att våra aktiviteter ligger helt rätt i tiden.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.