Alessandro Lodi ny chefstränare i Habo Wolley

Alessandro Lodi ny chefstränare i Habo Wolley

Alessandro LodiNu är det klart att italienaren Alessandro Lodi tar över som ny chefstränare i Habo Wolley. Alessandro har lång erfarenhet av volleyboll på alla nivåer, från ungdom till absoluta världseliten. Habo Wolley är mycket glada att kunna presentera en så intressant och välmeriterad tränare som ska fortsätta föra klubben framåt.

Habo Wolley nu gjort klart med en ny chefstränare inför kommande säsong. Det är den välmeriterade italienaren Alessandro Lodi som med sin erfarenhet och kunskap ska föra laget och klubben framåt.

Alessandro Lodi kommer närmast från den polska högstaligan, en av de bästa i Europa, där han var assisterande tränare. Tidigare i karriären har han arbetat med några av de bästa i volleybollvärlden, bland annat som hjälptränare till legendaren Karch Kiraly i det amerikanska damlandslaget.

Habo Wolleys sportchef Andreas Hult är mycket nöjd med den nya tränaren.
– Alessandro har en intressant bakgrund och en filosofi som passar väl överens med vår vision om hur volleyboll ska spelas och elitverksamhet bedrivas. Vi har dessutom fått väldigt goda referenser från några av världens bästa tränare som tidigare har arbetat med Alessandro, säger han.

Spännande utmaning
Alessandor Lodi säger själv att han ser fram emot att börja arbeta med laget och ta sig an utmaningen att föra Habo Wolley närmre toppen av Elitserien.
– Jag har arbetat med volleyboll i nästan 20 år och haft möjlighet att lära mig av några av de bästa coacherna i världen. Jag vill använda den kunskap jag har skaffat mig tillsammans med personer som är passionerade och har ambitioner, där passar Habo Wolley väl in. Klubben har ett intressant projekt på gång och en fantastisk ungdomsverksamhet, att få vara en del av det och hjälpa elitlaget på vägen mot toppen är en spännande utmaning.

Utökad tränarstab
Tidigare chefstränaren Martin Andersson tar ett steg tillbaka för att satsa på en civil karriär, men kommer att finnas med som assisterande tränare till Alessandro Lodi. Dessutom kommer såväl Per Åkerstedt som Johan Junelind fortsatt att ingå i tränarstaben, en stab sportchefen Andreas Hult tror mycket på.
– Vi behåller kontinuitet genom att förra årets tränarstab finns kvar, samtidigt som vi adderar Alessandros kunskaper och erfarenhet. Vi tror mycket på den här lösningen och ser fram emot en spännande säsong, avslutar Andreas Hult.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.