Framgångsrika två tävlingar av JKC- förare

Flera JKC- förare har under de senaste två deltävlingarna i den sydsvenska kartingserien SKCC, skördat fina framgångar.

Under en solig tävling i Uddevalla, SKCC 2 som ägde rum första helgen i Juni, så hade JKC 11 förare på plats. De främsta placeringarna kördes hem i den snabbaste klassen KZ2 där Jesper Sandström och Patrik Svensson tävlade. Jesper var mycket snabb under hela dagen med pole position i tidkörningen, vinst i alla heaten och kunde även med stor marginal korsa mållinjen i finalen som segrare. Patrik såg till att JKC fick två pallplatser genom sin fina tredje plats.

I den mycket tighta klassen Junior 125 tävlade Linus Karlsson och körde till slut in på en 20 plats i finalen, efter att ha varit ännu längre fram i den tidigare förfinalen. Hugo Holmgren och Siri Sylvén tävlade i klassen KZ Junior och gjorde det med den äran. Tyvärr slutade finalen för tidigt för Hugo efter närkontakt pga påkörning men han visade i samtliga heat under dagen att han hade fart nog för topp 6. Siri som är en av JKC:s nya duktiga tjejer så slutade tyvärr finalen också för tidigt med en punktering.

I de yngre klasserna gjorde den unga Emil Laurinen en mycket bra tävling i klassen Formel Micro. Emil hade mycket bra fart under dagen med bl.a. 6:e tid i tidkörningen och en 8:e plats i förfinalen. Detta under bara hans fjärde tävling i klassen. Dessvärre så slutade finalen tidigt vid sidan av banan efter en

tråkig påkörning. I klassen ovanför som är Formel Mini tävlade Patrik Johnsson, William Laurinen och Felipe Ahlgren. Patrik lyckades bäst med en riktigt fin 5:e plats i det tighta startfältet. William körde i mål som 10:a och Felipe kom in på en 13:e plats. I den lika konkurrenskraftiga klassen Junior 60 så gjorde Caspian Hagman och Neo Rocksjö bra prestationer med en 12:e plats för Caspian och en 18:e plats för Neo.

SKCC 4 avgjordes nere i Helsingborg. Trots tunga regnmoln på himlen så kördes alla race på torr bana. Den bana som det förra året kördes SM/RM på. JKC ställde upp med 11 förare.

Återigen kom det allra bästa resultatet i den snabbaste klassen KZ2 och denna gång av Fredrik Andersson som var snabb hela dagen med bl.a. vinst i förfinalen slutade på en mycket fin 2:a plats i den 20 varv långa finalen. Patrik Svensson som även var på plats här slutade på en 8:e plats.

För Hugo Holmgren som skulle göra ett försök I KF Junior så slutade det redan på träningen med ett skadat revben. För Pierre Karlsson och Oscar Huzell gick det riktigt bra i klassen Senior 125 där båda två visade på bra fart. Bäst gick det för Pierre som slutade på en 4:e plats och sedan Oscar på en 6:e.

För de yngre förmågorna så slutade Emil Laurinen på en 17:e plats i Formel Micro. I Formel Mini så körde Felipe Ahlgren in på en bra 7:e plats, tätt följd av Patrik Johnsson på en 8:e plats. William Laurinen slutade på en 11:e plats. I Junior 60 körde Noah Haraldsson och Caspian Hagman där Noah kom i mål som 19:e förare och dessvärre för Caspian så slutade det hela på första varvet med en påkörning.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.