Jönköpings city lockar många att shoppa

Positiv utveckling för city! Bra mix av butiker och andra verksamheter, sköna uteserveringar och härlig miljö gör stadskärnan till en attraktiv plats att vistas på.  Siffror visar nu att både omsättningen och antalet besökare ökade under maj månad.

Allt fler väljer att handla i innerstan och de senaste mätningarna visar att antalet besökare på Östra Storgatan ökade med 4% under maj månad jämfört med maj 2015.

– Vädret var bra i maj och vi har en härlig atmosfär i city som lockar många besökare, säger Jesper Steén, VD för Jönköping City i ett pressmeddelande. Det har byggts på flera håll i stadskärnan under en längre  tid och nu när det mesta börjar bli klart kommer besökarna.

De många besökarna valde att också shoppa och konsumera i city och här visar siffrorna en uppgång på hela 10% mot samma period föregående år, och här visar motsvarande siffror på Sverigenivå en ökning på 6,1%.

– Många besökare är såklart viktigt för att höja pulsen i city och extra bra blir det när de också väljer att shoppa, fika och äta här. VI har ett bra utbud av både butiker, caféer, restauranger och övriga verksamheter och erbjuder mycket för alla smaker, säger Jesper Steén.

Sista helgen i maj genomfördes traditionsenligt Jönköpings Marknad och också det enskilda eventet visar fina siffror och utvärderingar som gjorts vittnar om nöjda verksamheter och besökare.

– Det är våra allra viktigaste dagar under året och vårt mest välbesökta event. Att många butiker flyttar ut på gatan med marknadserbjudanden är grunden i marknadsdagarna och bidrar mycket till stämningen. Magnus Carlsson uppträdde på Hotellplan och lockade stor publik och Streetfest på helt nya Lillsjöplan i Atollen liksom Farmers Market på Hovrättstorget var populära inslag, säger Jesper Steén. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.