Johan Ringqvist klar för en fortsättning i FHIB

Johan Ringqvist som trots sin ringa ålder på 18år redan hunnit med två säsonger i allsvenskan väljer nu alltså att fortsätta karriären i Fagerhultströjan.

Att Johan som har FHIB som moderklubb och spelat i föreningen sedan barnsben väljer att spela vidare i klubben är förstås extra roligt. Johan har de senaste säsongerna kamperat ihop med Andreas Carlén på målvaktssidan men till kommande säsong kommer Johan få en ny målvaktskollega då Andreas inte kommer att spela nästkommande säsong.

Johan har trots sin ringa ålder alltså redan hunnit med två säsonger i allsvenskan och dessutom varit med Västergötlands distriktslag vid ett par tillfälle.

Tränare Conny Steenberg om Johans förlängning:
– Väldigt kul att Johan fortsätter hos oss trots att det fanns andra klubbar intresserade i närområdet. Johan är en kille som har en oerhörd hög potential och kan göra de mest fantastiska räddningarna. En kille som är seriös med innebandyn och hela tiden vill utvecklas framåt. Han kommer få en ännu större roll nu när Carlén inte är med oss nästa säsong. Att Johan har två säsonger och ett antal matcher med sig i allsvenskan i bagaget gör att jag är övertygad om att han kommer klara detta på ett mycket bra sätt.

Johan förklarar förlängningen:
– Det känns jättebra med en förlängning, vi kommer att vara underdoggs, men vi kommer att överraska med den trupp vi har.
För min egen del så känner att jag att jag tagit ett stort kliv och närmat mig Carlén mer och mer och tror att jag kommer ta stora steg ju mer matcher jag får.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.