Idag tar Team Rynkeby Jönköping/Borås första tramptaget

Idag 9 juli tar Team Rynkeby Jönköping/Borås första tramptaget mot Paris för Barncancerfonden och kampen för livet. Den 9 juli går startskottet för Team Rynkeby Jönköping/Borås Tour de Paris 2016.

27 cyklister från Team Rynkeby Jönköping/Borås kliver på cyklarna för att under 8 dagar trampa drygt 122 mil genom Europa med ett tydligt syfte. Att manifestera kampen för livet och insamlingen av pengar till Barncancerfonden.

För sjätte året i rad växer välgörenhetsprojektet Team Rynkeby i Sverige och Jönköping firar femårsjubileum i och med årets resa. Sammanlagt cyklar över svenska 400 cyklister med serviceteam genom Europa mot Paris, med start 9-10 juli. Den 16e juli sammanstrålar Nordens alla 38 team i en jätteklunga som färgar Frankrikes huvudstad gult och avslutar resan, som egentligen har pågått i nästan ett år. Team Rynkeby Jönköping/Borås består av 27 cyklister och 11 i serviceteamet.

– Det finns ett otroligt engagemang och vilja till att bidra med både med tid och pengar för att hjälpa Barncancerfonden och forskningen som räddar liv. Vi har fått ett otroligt stöd från människor och företag i Jönköping och Sjuhärad under hela året, säger Team Rynkeby Jönköping/Borås lagkapten Tobias Guldstrand i ett pressmeddelande.

För varje år som välgörenhetsprojektet har funnits har det växt och 2015 samlade Team Rynkeby in över 61 miljoner kronor till cancerforskningen i de medverkande fem länderna, varav 13 miljoner kronor kom från de svenska lagen.

– 2002 föddes projektet i Danmark och för sex år sedan kom det till Sverige, idag är Team Rynkeby rekordstort. Det är roligt att Sverige växer snabbast och med fyra nya lag 2016 räknar vi med att nå ett nytt insamlingsrekord. Men först ska vi genomföra den underbara cyklingen till Paris, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.
För mer information om Team Rynkeby och Tour de Paris se www.team-rynkeby.se. Team Rynkeby Jönköping/Borås resa går att följa på vår blogg www.blogg.motbarncancer.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.