Victor Egerbo ska cykla 360 mil för de mest utsatta

Victor Egerbo, insamlingskoordinator på Erikshjälpen tar till ett annorlunda grepp för att samla in pengar till katastrofhjälp för barn och fattiga familjer. Nu ska han cykla från Jönköping till Kebnekaise, bestiga berget och cykla tillbaka till Vätterbygden igen.

– Den fysiska utmaningen och insamlingen hör ihop. När solen gassar för varmt, när regnet öser ned och när jag har motvind – då ska jag tänka på något annat än mig själv. För varje blåsa, skav och svettdroppe ska jag cykla för att samla in pengar till Erikshjälpens katastroffond, säger Victor Egerbo.

Tisdag den 12 juli klockan 17 startar Victor Egerbo sin cykelutmaning, från Bondberget i Jönköping. Det blir en kortege med både cyklar och motorcyklar som följer honom från från busshållplats Kungsängen/Österängen längst ned på Bondberget och fram till Ekhagen. Sedan får de cyklister som vill följa med på cykelvägen mot Bankeryd. Totalt blir det en 360 mil lång cykling för Victor Egerbo. Utmaningen är en del av Kroppchallenge, en hyllning till Göran Kropp och hans expedition till Mount Everest 1995. Victor Egerbo i sin tur utmanar vänner, släkt och bekanta att ge en krona per cyklad mil till Erikshjälpens katastroffond.

– Många vill vara med och ge, allt ifrån den lokala cykelbutiken till mammas gamla arbetskamrater stödjer insamlingen. Målet är att samla in 100 000 kronor. Just nu är det över 100 personer som ger 360 kronor och flera ger ännu mer, säger han.

Han ser cyklingen som en förlängning av äventyret att fjällvandra och han vet att de 360 milen kommer bli både härliga och jobbiga. Motivationen är stark.

– Mitt mål är att cykla tolv mil per dag. Med en vilodag blir det ungefär två veckor enkel väg. När semestern tar slut får jag ta ut övertid. Hemma väntar min gravida fru så max sex veckor får det ta, säger Victor avslutningsvis.

Följ Victors äventyr på hans Instagramkonto

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.