Ann-Margret Schlüter återvänder för en konsert

Lördagen den 16 juli kl 12 gästas Sofiakyrkan av pianisten Ann-Helena Schlüter och hennes mamma Ann-Margret Schlüter. De är boende i Tyskland men Ann-Margret har sina rötter i Jönköping och Sofia församling.

Ann-Helena är en mångfacetterad musiker med klassiska pianostycken, egenkomponerade sånger, pianoimprovisation samt även lyrik på repertoaren. Hon har hela världen som arbetsfält och har spelat in flera CD-skivor, bland annat med Bachs Goldbergvariationer. Hon har dessutom vunnit flera priser i olika pianotävlingar. Mor och dotter kommer att spela fyrhändigt och framföra stycken av bl a Bach, Mozart och Brahms, men även ge prov på Ann-Helenas egen musik.

Söndagen den 17 juli kl 19 är det dags igen för Musik i Sommarkväll i Järstorps kyrka, då gruppen Nejder kommer på besök.
De kommer att framföra ett program bestående av välkända psalmer och visor i egna arrangemang, ofta med ett stänk av jazz. Ambitionen är att introducera och presentera jazz på ett lättillgängligt sätt.
Gruppen består av Björn Sandberg, piano, Sofia Sandberg och Annika André, sång, Robin Mållberg, bas samt Samuel André, slagverk.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.