Oasrörelsen gör sitt andra år i Jönköping

Oasrörelsen anordnar varje år sommarmöten i landet. Två år på per stad brukar det bli och i år är det andra gången rörelsen anordnas i Jönköping.

 

Årets Oasmöte går av stapeln 26-30 juli i Idrottshuset. Det väntas mellan 4-5000 människor från hela landet där de flesta kyrkorna i landet är representerade.

– Det är roligt att så många kristna rörelser är representerade. Det kommer katoliker och ortodoxa men också från Svenska kyrkan och olika frikyrkor, säger Berit Simonsson som är anställd inspiratör i Oasrörelsen.

Under dagarna kommer det arrangeras gemensamma möten, ett femtontal seminarier med olika ämnen och varje eftermiddag i Sofiakyrkan ber man för de sjuka.

– Vitsen med Oasrörelsen är att man ska förstå att den kristna tron är på riktigt och att den fungerar i vår vardag, säger Simonsson.

Arrangemanget kommer gå av stapeln i Idrottshuset men många av seminarierna är utspridda i olika kyrkor och församlingshem. För att bekosta det hela betalar man en avgift för att får vara med på mötena. Onsdagskvällen är dock gratis och då kan man lyssna på nunna från Alsike kloster som länge har jobbat med flyktingar och nödställda.

– Jag tycker det är speciellt att mötet planeras av massa människor som delar samma vision. Det är många hundra frivilliga och det tycker jag är härligt, asvlutar Simonsson.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.