Spelaren talar ut om utlåningen

Tidigare i veckan stod det klart att Moses Ogbu lämnar J-Södra. Nu berättar han om sin framtid i Sirius.

Han värvades inför den här säsongen från Sirius. Där sprutade han in mål och det trodde många att han skulle göra för Jönköpings Södra i allsvenskan anno 2016.

Lämnar
Men något vidare spel i allsvenskan blir det inte för Moses Ogbu. Nu återvänder han till superettan och Uppsala-laget Sirius.

Något han känner en glädje över. Spelaren själv förklarar att det inte har legat något problem i luften mellan spelaren och J-Södra.

– Det har inte varit något problem alls, Jimmy (Thelin) har visat sitt stöd i den här övergången och han vill verkligen mitt bästa i framtiden, säger Moses Ogbu.

Jönköpings Södra och Sirus har kommit överens om ett lån tills säsongen är slut. Sedan förväntas nigerianen vara tillbaka i Jönköping.

Oklar anledning
På frågan varför Moses Ogbu väljer att spela vidare i Sirius och inte i J-Södra, så finns det inget tydligt svar.
– Det är inget jag kan kommentera, jag kan bara tacka J-Södra som ger mig möjligheten att gå på lån hos Sirius. Nu är det bara fokus på söndagens match med Sirius.

Varken Jönköpings Södra eller spelaren har förklarat varför spelaren lämnar, och den frågan kommer nu stå som ett stort frågetecken i den här affären. Vad vi kan säga är att spelaren nu fokuserar på Sirius.

Anfallaren berättar vidare att han har haft fina minnen i klubben, att atmosfären alltid har varit positiv och att han tror att klubben kommer klara sig kvar i högstaligan.

Tackar fansen
Ogbu passar på att tacka supportrarna för stödet.
– Jag kommer alltid att komma ihåg deras stöd, speciellt när vi mötte Elfsborg borta och de pushade oss hela vägen, avslutar spelaren.

fakta

Moses Ogbu
Nigerianen Moses Ogbu värvades inför säsongen från IK Sirius som anfallare. Det blev totalt 12 matcher, varav 9 var inhopp. Det blev inte mål för Ogbu i J-Södra tröjan.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.