De designar möbler av det tyngre slaget

TungDesign är ett nystartat företag som drivs av gymnasieungdomarna Gustav Selvander, Frida Cederqvist och Jonna Rommedahl. De designar och tillverkar sina egna möbler i betong. Nyligen har de öppnat upp en webbshop där de säljer sina produkter.

De tre 18-åringarna Gustav Selvander, Frida Cederqvist och Jonna Rommedahl bestämde sig för att starta eget företag tillsammans. Under varumärket TungDesign säljer de egendesignade och egentillverkade möbler i betong.

Företaget drivs för närvarande inom projektet UngDrive. Men i höst är tanken att de ska fortsätta att driva företaget som gymnasiearbete. De går alla tre teknikprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet. När de designat möblerna har de haft stor hjälp av sina kunskaper i CAD.

I försäljningssortimentet finns för närvarande en bänk, en pall och två olika sorters ljusstakar. Föremålen tillverkar de med hjälp av formar.

– Vi har aluminiumformar som vi beställer som är professionellt tillverkade, säger Gustav Selvander.

Nyligen har trion öppnat upp en webbshop där produkterna kan beställas. Tillverkningen sker i Bankeryd där företaget har sin bas.

– Det bästa är om man kommer och hämtar, säger Frida Cederqvist.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.