Malin Persson ställer ut på årets Konstrunda på Visingö

LÄSARNYHET. Vår gästkonstnär är verksam i Amsterdam sedan många år men växte upp i Gränna. Efter studier på Per Brahegymnasiets Bild och Form program och konstskolan i Örebro så blev Malin antagen på Rietveld akademin i Amsterdam.

Malin har egen Atelje i Amsterdam och har erhållit flera stipendier och har ställt ut i England, Holland och Sverige. Nu senast på Norrtälje Konsthall där hon hade en stor separatutställning. Malin har även skapat flera offentliga verk och en utsmyckning av henne finns på Ribbaskolan i Gränna.

Malins konst förenar det föreställande och det abstrakta måleriet och hennes konst synliggör sambandet mellan dessa två konstuttryck. De stora mästarna har påverkat Malins måleri och de senaste två årens arbete med tt restaurera gamla 1600-målningar har utvecklat både hennes teknik och färgpalett.

I flera av målningarna på utställningen finns det också bladguld som glimmar förföriskt. Ett rutnät eller raster ligger över de abstrakta målningarna likt ett blyinfattat fönster-betraktaren får själv avgöra om det är en utsikt eller insikt som visas. Malin återkommer ofta till den vättervy som hon växte upp med som motiv och det speciella ljuset bär hon med sig som en minnesbild.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.