Plogbilen med nio liv visas på Elmia Lastbil

Bilen med nio liv gick igenom isen när den plogade sjön Fryken i Värmland 1936 och där blev den liggande. Efter 50 år togs den upp och nu rullar den vidare igen. Nu visas Frykenbilen på Elmia Lastbil 24-27 augusti.

– Frykenbilen har en intressant historia. Den togs upp och visade sig vara i ett förvånansvärt gott skick och renoverades så nu är den fullt körbar och fick möjligheten att ploga färdigt på sjön, säger Anders Andersson, projektledare för Veteranlastbilshallen.

Veteranlastbilshallen är en plats för gemensamma upplevelser där du får se vackra lastbilar som du eller någon äldre du känner körde i början av karriären. Kanske finns här någon lastbil som du åkt i som liten? Unna dig att njuta av riktigt gamla rariteter, känn atmosfären och minns hur ved, dricka, mjölk och glass kördes ut förr. Helt enkelt lastbilar som var med och försörjde och byggde upp vårt land.

Årets tema är teknik, olika påbyggnationer på lastbilarna som flak, bulk, lastväxlare, dragbilar i olika former och en blandning av torped med nos och frambyggda platta bilar. I år har dessutom Scania 125-årsjubileum vilket ska firas.
– Vårt bidrag är att vi har försökt att få en exposé i fordonsurvalet över den långa tid som Scania har tillverkat lastbilar. Av femtio utställda bilar är det tjugofem Scania/Scania-Vabis från åren 1913 till 1991 som visas. Vi vill också passa på att lyfta ”Scania -125 år av utveckling”, avslutar Anders Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.