Victor Egerbo cyklade hem över 80 000 kronor

Det blev 80 000 kronor som Victor Egerbo lyckades samla in under sitt cykeläventyr när han cyklade från Jönköping till Kebnekaise. Pengarna går till Erikshjälpen.

Jmini skrev i juli 2016 om Victor Egerbos Cykelutmaning där han sammanlagt skulle cykla 360 mil – till Kebenekaise, bestiga berget och därefter cykla tillbaka till Jönköping. Syftet var att samla in pengar till Erikshjälpens hjälpverksamhet.

Nu är Victor tillbaka till stan med över 80 000 kronor insamlade.

Det var den 12 juli som Victor inledde sin cykelutmaning som var en del av Renata Chlumskas utmaning Kropp Challenge.

– Det var en fantastisk upplevelse. Det allra bästa var mötet med alla människor som jag träffade längs vägen och jag fick se mycket vacker natur. Ju längre upp i Sverige jag kom desto vackrare blev landskapet! Men det var samtidigt jobbigare än jag trodde.

Efter att Victor Egerbo bestigit Kebnekaise var det tänkt att han skulle cykla den långa vägen hem igen. Men kroppen och bortavaron från frun AnnaCarin gjorde att han bestämde sig för att ta tåget hem.

– Redan första veckan under cyklingen drabbades jag av magkatarr. Och många gånger kände jag mig väldigt långt från min fru, som är gravid. Först kändes beslutet att ta tåget väldigt tungt, men med lite perspektiv är jag ändå både stolt och tacksam för det jag varit med om. Särskilt tacksam är jag för insamlingen som gett utmaningen ett så mycket större värde, säger Victor Egerbo. Via Erikshjälpens katastroffond görs bland annat insatser för människor på fl ykt från Syrien och familjer som drabbats av den svåra torkan i Etiopien.

– Denna sommar möjliggjorde katastroffonden också en snabb insats i Bangladesh, med bland annat mat och mediciner till människor som drabbats hårt av översvämningar, säger Victor Egerbo avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.