Rebecca är landets yngsta chefredaktör

Rebecca Candevi är uppvuxen i Linköping. Med en pappa som tidigare har varit målvakt i LHC kom sportintresset naturligt.

– Jag var mycket i ishallen. Jag själv satsade sedan på att bli fotbollsmålvakt.

I samband med ett elitläger gav hon dock upp drömmen om att stoppa bollar vid mål. Hon fick nämligen veta att hon hade allt – utom längden.

– Jag tappade suget. Det visade sig att jag var för kort.

Fotbollen lade hon dock inte på hyllan helt och hållet. Hon fortsatte att spela ute på plan i BK Kenty och sedan BK Tinnis. För tre år sedan flyttade hon till Jönköping. Då spelade hon ett tag i HFF.

Fick fotointresse

När Rebecca var tolv år gammal, så började hon upptäcka hur kul det var att fota med mobilkameran. Intresset växte och hon skaffade sig en systemkamera.

Kameran fick henne att välja medieinriktning på gymnasiet. Hon läste foto och journalistik. Det visade sig snart att pennan var roligare än kameran.

– Jag blev mer inne på skrivandet. Foto är fortfarande kul, men inte när det är på tvång.

Studerar på högskola

Efter gymnasiet valde hon medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning medieproduktion i Jönköping. Hon började också som frilansande sportreporter på Hallpressen.

Sedan en vecka tillbaka driver hon Studenten JKPG tillsammans med sina klasskamrater. Något de snabbt tackade ja till. De har redan stora planer för nättidningen.

– Vi kommer inte bara skriva om studentlivet. Vi kommer att skriva om kultur, sport och fokusera på ordentligt välskrivna texter.
– Vi ser det som ett sätt där vi kan lägga ned mycket tid på personporträtt och reportage. Samtidigt vill vi ha mycket flöde och den kommer att rulla på som en vanlig nyhetssida.

Av studenter för alla

Sammanlagt är de sju stycken som sköter sajten sedan en vecka tillbaka. Hon hoppas att deras texter ska locka många i Jönköping.

– Den är gjord av studenter, men målgruppen är alla. Vi ser det som en chans att lära av varandras texter. Fokus ligger på bra och intressant text.

 

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.