Läsarnyhet. Strandskolans triathlon sätter eleverna i rörelse

– Det var kul, jag gick ut hårt i början, lugnade sedan ned tempot och lät mig inte stressas av kompisar som tog sig förbi mig, jag visste att jag var tvungen att orka hela vägen, berättar Isak Klingeberg.

En taktik som visade sig hålla eftersom Isak var först i mål av killarna.

Moa Holm startade lugnt och ökade sedan tempot successivt. Hon tog snabbt ledningen, en ledning som ingen konkurrent kunde rå på.

Triathlon innehåller simning, cykling och löpning. En av de mer prestigefyllda är Ironman.

– Vi vet att barn behöver minst 1 timmes rörelse per dag för att må bra, därför är det roligt när vi kan ha sådana aktiviteter på skoltid. Flera studier visar ju på att ökad fysisk aktivitet gynnar barnens hälsa men också deras studieförmåga och -resultat. Det som var roligt att se den här dagen var att alla var med utifrån sin förmåga. Helst skulle jag vilja se ännu mer idrott och rörelse i skolan, säger skolsköterskan Hanna Kammensjö.

– Vi har läroplanen att ha hänsyn till, men den ger också oss som skola möjlighet att några timmar i veckan satsa på det vi tycker är viktigt, förklarar rektor Andreas Alnervik och fortsätter:
– Genom elevens val erbjuder vi mer idrott än vad som finns på schemat. Men vi nöjer oss inte med det, vi skapar även fler ytor så att vi ökar elevernas möjlighet till spontanrörelse på rasterna. Det kan till exempel vara volleyboll, fotboll, hoppa hopprep, hoppa hage, spela frisbee eller basket, avslutar Andreas Alnervik.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.