It-företag hyllar digitala föredömen – delar ut utmärkelsen

It- och managementbolaget Consid, med huvudsäte i Jönköping, lanserar nu utmärkelsen Årets digitala influencer. Utmärkelsen delas ut på företagets egen gala, Considgalan, som går av stapeln i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm den 12 november. 

Considgalan gick för första gången av stapeln i november 2015. Då var syftet att anordna en festkväll för företagets anställda, där man lite extra uppmärksammade duktiga individer på bolaget, något som man gjorde genom att dela ut tre interna utmärkelser: Årets medarbetare, Årets projekt och Årets kontor.

Galakonceptet togs med varm hand emot av Consids anställda och utmärkelserna som delades ut följde med en stor stolthet hos prismottagarna. Detta fick direkt företaget att fundera kring hur man skulle utveckla konceptet framåt.

– Galan blev långt bortom alla våra förväntningar. Förra årets upplaga av Considgalan blev starten på något för branschen unikt, något som vi till i år, då tidernas andra upplaga av Considgalan går av stapeln, verkligen har velat ta fasta på. Det är därför vi nu med stor glädje lanserar utmärkelsen Årets digitala influencer som kommer tilldelas en individ utanför vår egen organisation, berättar Peter Hellgren, vd för Consid.

De nominerade till utmärkelsen Årets digitala influencer, som släpps under oktober månad, har utsetts av Consids anställda. Detta ser Consid själva mycket positivt på.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kommer presentera tre nominerade som helt och hållet utsetts av våra egna medarbetare. Det gör utmärkelsen så mycket mer trovärdig och äkta än om de nominerade hade handplockats direkt av en expertjury. Det är något som vi hoppas att även de som kommer stå som nominerade kommer uppskatta, säger Hellgren.

Viktigt att uppmärksamma digitala förebilder

Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma en individ – en offentlig person, en minister, en politiker, en journalist, en bloggare, en entreprenör eller någon annan – som under året drivit digitaliseringsfrågan på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för den digitala utvecklingen i Sverige. Hellgren har under åren gjort flera inspel i debatten kring hur Sverige driver digitaliseringsfrågan framåt. Han ser utmärkelsen som företaget nu lanserar som ett ypperligt sätt att uppmärksamma digitala föredömen. 

– Digitaliseringen och dess utveckling är av väsentlig betydelse för alla idag. Vi tycker det är viktigt att de som driver frågan kring detta framåt på ett föredömligt sätt uppmärksammas. Det är det vi vill uppnå genom att dela ut denna utmärkelse. Jag ser med stor spänning fram emot att se vilka de nominerade blir, säger Hellgren.

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.