Svepet: Här är veckans toppnyheter i Jönköping

Missat något i nyhetsflödet under veckan? Här är en sammanfattning av veckans toppnyheter på Jmini och systersajterna Jaffärer och Sport JKPG.

Veckan började med en blåljusnyhet av lite mer lättsam karaktär. En bilförare som stannade för att ”lätta på trycket” fick sig en otrevlig upplevelse när bilen rullade ner i diket. En nyhet som spred sig till viralsajten Existenz.

I mitten av veckan inträffade en arbetsplatsolycka med dödlig utgång utanför Tenhult. En man i 30-årsåldern fick ett träd över sig och skadades så allvarligt att hans liv inte gick att rädda.

På onsdagen kunde Jmini avslöja att Jönköpings kommun lämnat in en åtalsanmälan mot ett konkursdrabbat företag i Hovslätt. Det sedan stora mängder giftavfall upptäckts i bolagets lokaler. Nyheten togs senare upp av SVT Nyheter Jönköping och Jnytt

I veckan dömdes en man i 20-årsåldern till fängelse för att ha förgripit sig på två barn i Jönköpings kommun. Enligt domen skedde övergreppen i samband med att mannen var anställd som hästskötare hos familjen.

I onsdags kunde Jmini avslöja att den välkända medieprofilen Christina Hamrin skickat ett privat sms med synpunkter på lokala byggprojekt till kommunpolitikern Anna Mårtensson (L). Uppgifterna i sms:et har sedan diarieförts med rubriceringen påstådda oegentligheter.

På fredagen kunde Jmini och Jaffärer berätta om en ny krogsatsning på Tändsticksområdet. Bakom satsningen står krögaren Aydin Tassel.

Den här veckan kunde Jmini också avslöja att studentfesten i år flyttar till nya lokaler. Nyheten plockades senare upp av Jönköpings-Posten.

Att intresset för att bygga på fastigheten Grävlingen intill högskolan är stort har varit känt sedan tidigare. Den här veckan kunde Jmini och Jaffärer berätta att Vätterhem och Tosito vill bygga en ny campusstad på tomten.

I helgen var det stor skrattfest i Jönköpings konserthus när komikerstjärnan Johan Glans var på plats med sin senaste show. Här kan du se vår bildspecial från kvällen.

Sportveckan i Jönköping nådde en höjdpunkt när HV71 körde över Rögle med hela 7–0 på torsdagen. En makalös hockeylektion, enligt Jminis och Sport JKPG:s krönikör.

Desto tyngre gick det på lördagen, då HV föll efter straffdrama hemma mot Linköping. Inför matchen stod det klart att hemmalaget saknade en hel rad spelare på grund av sjukdom – en nyhet Sport JKPG var först med rapportera.

LÄS MER: ‘‘En makalös hockeylektion’’

LÄS MER: MARDRÖMMEN: Stort manfall i HV71

Avslutningsvis stod det också klart i veckan att Jmini rekryterat Christer Strandberg som ny reporter. Strandberg har arbetat på Jönköpings-Posten i 39 år och kommer närmast från en tjänst som huvudkrönikör på JP-sporten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.