Stjärnbartender går in som ny delägare i Piren-satsning

Tomislav Komljenovic har nått flera framgångar i olika bartendertävlingar. Förra året tog han hem bronset i tävlingen Årets bartender och i år har han redan hunnit kamma hem en tredjeplats i SM-kvalet inför Årets bartender och förstaplatsen i tävlingen Calvados Trophy. Guldet innebär att Komljenovic kommer att representera Sverige i världsfinalen av tävlingen. Världsfinalen arrangeras 9 april i Granville, Frankrike.

– Jag tror att mina chanser är väldigt bra, säger Komljenovic.

SM-finalen till Årets bartender äger rum i Göteborg 21-22 april på årets Cocktailmässa som arrangeras tillsammans med Vin & Deli.

Fastnade för showen

Bartenderintresset startade när Komljenovic som 16-åring var på charterresa med killgänget.

– Då stod det killar i baren och jonglerade och eldade på drinkarna. Jag fastnade för hela den där showen. Jag tänkte att det hade varit häftigt att få stå där själv, och sen blev det så.

Karriären tog fart för åtta år sedan och under resans gång har Komljenovic hunnit med att arbeta på ett tiotal olika restauranger i Jönköping, däribland Harrys, Pinchos och Shooters.

 ”Ska äga en restaurang innan 27 års ålder”

Parallellt har han haft ena foten i restaurang Tullhuset på Piren sedan starten för fem år sedan. Vid årsskiftet klev han in som delägare och hans fokus kommer framför allt att ligga på baren.

– Det har alltid varit min dröm och mitt mål och nu var det dags. Jag har alltid sagt att jag ska äga en restaurang innan 27 års ålder.

Till nästa år kommer Piren att fräschas upp, något som Komljenovic ser fram emot.

– Det är ju bra både för oss och för Jönköping som stad. Vår satsning utöver det blir bland annat en satsning på after worken här på fredagar. Vi tror att det kommer gå jättebra. Vi har ju kanske det bästa läget i staden. Speciellt på sommaren eftersom att det ligger så fint vid vattnet.

Piren har en bra status 

Tullhuset har tidigare byggt om köket och nu är det barens tur att få sig en uppgradering.

– Vi kommer att satsa fullt på både dryck och mat. Ombyggnationen är ett sätt att klara det trycket som är.

– Jag tycker att piren alltid har en bra status på sommaren. Det är som sagt ett sommarställe som är igång fyra månader om året. När solen väl kommer, då kommer gästerna. Det är en bra samlingsplats för Jönköpings invånare och alla turister, säger hans avslutningsvis.

Tullhuset öppnar den 20 april om vädret tillåter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.