Strandberg: En besvikelse, J-Södra

Gröntröjorna fick en tidig motgång i inledningen av hemmapremiären mot Halmstad. Tommy Thelin brände en straff efter 15  minuter  mot Halmstad. Thelin sköt i HBK-målvakten, Isak Petterssons högra hörn. Isak hann ner och räddade bollen.

En poäng  är en klar besvikelse för J-Södra då laget spelade en timme med en man mer då Kosuke Kinoshita åkte ut direkt efter att ha kommit med dobbarna före mot J-Södras Dzenis Kozica.

Efter en sådan smäll som det blev mot Örebro  kan det vara lätt att deppa. J-Södra borde haft en straff med sig och fick en feldömd straff mot sig som blev matchavgörande.

Men på söndagen hade Södraspelarna glömt det här. Laget ville verkligen visa hemmapubliken på Stadsparksvallen att laget hör hemma och blir att räkna med även i Allsvenskan 2017. Samtidigt är det alltid svårt att möta en nykomling, som Halmstad i inledningen av serien och det fick J-Södra bittert erfara.

Mot Halmstad fick  Södras tränare, Jimmy Thelin,  stuva om ordentligt i laget. Jonathan Tamimi blev utvisad mot Örebro. Tom Siwe kom in på hans plats och gjorde det bra. Siwe blev också målskytt med ett distinkt skott fram till 2–0 fem minuter in i den andra halvleken. Joakim Karlsson fick nöta bänken och ersättaren Alejandro Portillo kom i från matchen med godkänt betyg även om Södras försvar blev lite väl upprullat några gånger, framförallt då Sead Haksabanovic reducerade till 1–2  och för HBK bara två minuter efter Siwes mål. Ruud Tveter fick också för mycket yta då han kvitterade till 2–2.

Fredric Fendrich blev pappa på lördagen till en dotter och spelade inte. Christos Gravius ersatte.Han var snabb, men fick  inte så mycket uträttat.

J-Södras dominant var Robert Gojani på mitten, inte bara för sitt mål, ett distinkt skott fram till 1–0 bara två minuter efter Thelins straffmiss, utan sitt sätt att spela. Gojani är en härlig playmaker. Tommy Thelin blixtrade till ibland. Däremot hade  islänningen, Árni Wilhjálmsson svårt att få något uträttat framåt.

För Jimmy Thelin och hans manskap var det här en missräkning Förra säsongen hade J-Södra sex poäng på de två inledande matcherna i Allsvenskan. Nu har de en, det är en jäkla skillnad.

Hemmapremiären förra säsongen minns jag med välbehag då gröntröjorna skrällde mot Malmö FF och vann med en viss Pawel Cibicki i huvudrollen. Den här kommer man glömma snabbare.

När vi summerar Allsvenskan 2017 är det vinster mot lag av HBK:s kaliber som är nödvändiga på hemmaplan för att ett allsvenskt mandat ska förnyas i början av november.

Vart J-Södra är på väg är är svårt att säga. Det kan vara fågel, fisk eller mittemellan. Jag brukar ha som en regel att en serie brukar ”sätta sig” först efter ungefär tio matcher.

Spelmässigt såg det bra ut mot Örebro i premiären. Laget rullade boll fint och skapade chanser, men hade inte marginalerna med sig då.

Mot Halmstad  var det svagt att tappa en 2-0-ledning trots att laget spelade med en man mer så länge.

Publiksiffran 4214 var bättre då och  klart godkänd med tanke på att HV spelade samtidigt. Däremot höll gräsmattan på långsidan mot sittplatsläktaren under tak för låg klass. Gräset släppte alldeles för mycket där för att vara bra.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: PAPPA FENDRICH SAKNAS i J-SÖDRA

LÄS OCKSÅ: JÖNSSON – J-SÖDRA RÅNADE PÅ POÄNG I PREMIÄREN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.