Strandberg: Farhågorna besannades, J-Södra

Malmö FF, med fjolårets succéspelare i J-Södra, Pawel Cibicki, i startelvan, var då bättre i stort sett i allt. ”Pågarna” från Malmö hade ett högre bolltempo, var passningsskickligare och snabbare i de flesta situationer.

Malmö fick också det så viktiga 1–0-målet tidigt då Anders Christiansen kunde komma in i straffområdet och skjuta bollen förbi, Anton Cajtoft, i J-Södras mål.

J-Södra hade väldigt svårt att skapa några farligheter och under den första halvan av matchen hade J-Södra ett avslut på mål.

Malmös ledning i halvtid kunde varit betydligt större. Joakim Karlsson,  J-Södras mittback, räddade bollen på mållinjen när Markus Rosenberg sköt. Samme Karlsson byttes ut i halvtid och ersattes av Alejandro Portillo. Pawel Cibicki hade också ett kanonläge då han  gjorde bort André Calisir i J-Södra, som för dagen spelade i en mask på grund av att han bröt näsan i senaste matchen, men Anton Cajtoft svarade för en magnifik räddning på Cibickis skott.

För att J-Södra ska ha en chans mot ett sådant lag som Malmö måste en målvakt spela på topp och Cajtoft var riktigt bra. Det lovar gott inför det stundande U21-EM som avgörs i Polen.

Försvarsmässigt hade J-Södra problem med herrar Cibicki och Rosenberg. Den sistnämnde är en skicklig fotbollsspelare. Det jag inte tycker om i hans agerande är att han vid flera tillfällen visade sitt missnöje mot sina egna lagkamraters förehavanden.  Sådant ger inga bra signaler.

På mitten hade J-Södra stora problem med Anders Christiansen och Oscar Lewicki som styrde spelet.  Jesper Svenssons var den mittfältare i J-Södra som gladde mest under de inledande 45 minuterna.

Trots att det såg ut som det gjorde under första halvlek ska man aldrig räkna ut J-Södra.  Efter paus hade först Tommy Thelin en farlig nick och sju minuter in i halvleken kunde Dzenis Kozica kvittera till 1–1 med ett kanonskott. 

Glädjen varade dock inte länge. Det tog bara nio minuter innan Erdal Rakip kunde sätta dit 2–1 bakom Anton Cajtoft.

Därefter var det egentligen aldrig någon fara på taket för gästerna från Skåne.  J-Södra försökte, men MFF hade inga större problem att hålla undan. Hetaste tillbudet i slutet hade Pawel Cibicki för Malmö då han i princip missade ett öppet mål.

Det är dock inte mot lag av Malmös kaliber som J-Södra ska ta poäng för att kunna säkra ett nytt allsvenskt kontrakt.

Poäng den här sköna lördagskvällen inför 5565 åskådare hade varit en bonus för Jimmy Thelin och hans manskap, men som helhet tog Malmö en helt rättvis triumf. 

För J-Södra och övriga allsvenska lag väntar nu ett fyra veckor långt uppehåll. När det blir omstart kommer ytterligare ett storlag till Stadsparksvallen då IFK Göteborg kommer på besök.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: CIBICKI MED FRÅN START MOT J-SÖDRA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.