Strandberg: Uppryckningen räckte inte till poäng

Förnedrade och utspelade senast i Halmstad och förlust med 1–6 för J-Södra.

Frågetecknen var många inför J-Södras match mot Örebro på söndagen.

Skulle J-Södra kunna resa sig? Kommer laget klara nytt kontrakt? 

Det är bara några av de kommentarer som jag har fått under veckan.

 Ett svar har vi efter den här matchen. Det blev en uppryckning efter debaclet senast – men någon poäng blev det inte då ÖSK vände ett 0–1-underläge till en 2–1-seger.

Annars fick gröntröjorna precis den där starten som laget så väl behövde. Tommy Thelins 1–0 i tionde minuten på nick efter ett snyggt direktspel av Fredric Fendrich var den utlimata inledningen för J-Södra.

Örebro är ett lag som individuellt sett är klart bättre än J-Södras spelare, men som lag tycker jag J-Södra visade under vissa delar av matchen att de utnyttjade sina resurser på ett bättre sätt. Visst hade ÖSK mycket boll, men J-Södra spelade ett rakare spel. Örebros individualister tog gärna den där extra bolltouchen innan passningarna skulle slås.

Örebro satsade mycket bollar på J-Södras vänstersida innan paus och där hade Tom Siwe, J-Södras back, problem att stoppa Michael Omoh.

Nordin Gerzic är en härlig playmaker hos gästerna och han har en känslig högerfot. Det visade han framförallt då han satte 1–1 på frispark bakom Anton Cajtoft i hemmamålet drygt fem minuter före pausvilan. 

Samme Cajotoft gjorde en jätteviktig räddning i början av andra halvlek när Kennedy Igboananike hade ett friläge. Likadant var det när han stoppade Maic Sema från att bli målskytt med en snygg räddning.

J-Södras målvakt gjorde en bra match, men han kunde inte stoppa inhopparen, Filip Rogic, från att nicka in 2–1 för Örebro.

Så till slut blev det en ny tung förlust för J-Södra. Inte alls lika skämmig som senast, men ändå en förlust.

I J-Södra  var André Calisir bäst bakåt. På mitten kom J-Södra till spel utan avstängde mittfältsstjärnan, Robert Gojani. Ersättaren, Stian Aasmundsen, gjorde en helt godkänd insats. Framåt var det  Tommy Thelin som oroade ÖSK-försvaret mest.

Men de här individuella prestationerna var en klen tröst för stora delar av publiken, 3152 personer, som är den näst sämsta hemmasiffran i år. De ville att J-Södra skulle tagit poäng. Nu blev det inte så och tabelläget är fortfarande utsatt.

ALLT OM J-SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: FÅR J-SÖDRA REVANSCH MED DET HÄR LAGET?

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.