De Basso: Nu är det dags att investera i välfärden

Socialdemokraternas kommunalråd Ilan De Basso vill se en budget med tydliga investeringar i jobb och i välfärden.

– Efter åtta år av skattesänkningar är det nu dags att investera i välfärden. Det är viktigt att vi får en ny färdriktning i politiken som innebär fler i arbete och stärkt tilltro till välfärden, säger Ilan De Basso.

Under den borgerliga alliansens åtta år vid regeringsmakten prioriterades i huvudsak kortsiktiga skattesänkningar för rika grupper och välmående kommuner. För Jönköpings kommun fick det konsekvensen att kostnader som tidigare låg på staten vältrades över på kommunen. Det var en faktura på över 150 miljoner som alliansregeringen skickade till Jönköpings kommuns invånare. Exempel är försämringarna i arbetslöshetsförsäkringen som bidragit till att kommunen i stället fått ökade kostnader i försörjningsstöd samt restriktivare behovsbedömning avseende personlig assistans.

På måndag presenterar den socialdemokratiskt ledda regeringen sin budget, och socialdemokraternas kommunalråd i Jönköping, Ilan De Basso, vill se en budget med fokus på fler jobb och som möter arbetslösheten och tar sikte på långsiktiga investeringar i välfärden.

– Sedan 2006 har skola och omsorg genomgått stora besparingar och i dag räcker inte resurserna till för att möta barnens och äldres behov. Under samma period har statsbidragen till kommunerna minskat. Därför är det nu dags för en budget som investerar i vår gemensamma välfärd. Det krävs för att vi ska kunna skapa ett samhälle som håller ihop och bygga en mer jämlik kommun, säger Ilan De Basso.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.