Anna Mårtensson (FP) håller i flyktinginsamling

IKEA, UNHCR och Better Shelter har tillsammans med flyktingar tagit fram en monterbar bostad där flyktingar ska kunna bo, skriver Jönköpings-Posten. Anna Mårtensson, Jönköpingspolitiker, uppmärksammade och delade då projektet på sin Facebooksida. Förvånande för Anna blev responsen stor och många gillade hennes länk. Då bestämde sig Anna, som en hel del andra svenskar, att påbörja en insamling för flyktingarna. 20 000 kronor är vad som krävs för att bygga en bostad av detta slag och därför var också den summan målet med insamlingen. 

17 kvadratmeter boyta, solceller för att ladda mobilen och lås är den monterbara bostaden utrustad med och därmed är den betydligt bättre för flyktingarna som nu bor i tält och baracker. Bostaden kommer byggas upp i Irak, meddelar Anna. 

På en vecka har Anna Mårtensson fått in ungefär hälften av beloppet till sin insamling och det har gått avsevärt snabbare än hon trott.

– Jag fick förfrågan hur lång tid jag ville ha på mig för insamlingen. Det blev att jag satte gränsen till årsskiftet, säger hon.

Men förmodligen kommer målet med 20 000 kronor nås innan slutet av året vilket självklart är ett glädjande besked för Anna.

– Det är helt fantastiskt. Jag har sexton olika givare och det är riktigt kul. Så det här ska bli spännande att följa, säger hon till Jönköpings-Posten.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook  

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.