Green: Rödgrön budget slår mot Jönköpings län

Kraftigt höjd bensinskatt, höjda skatter på jobb och tillväxt, försämrade rut- och rot-avdrag samt ökade bidrag är fel väg för Jönköpings län och Sverige. Höjda skatter slår mot en miljon vanliga löntagare. Så tar man inte ansvar för jobben, varken här i Jönköpings-län eller resten av Sverige.

– Magdalena Andersson har i dag presenterat en budget som slår mot jobb och hushållens ekonomi i hela Jönköpings län, säger Mats Green i ett pressmeddelande.

8 av 10 hushåll förlorar på regeringens politik.

Det handlar om kraftigt höjd bensinskatt, sänkt disponibelinkomst för män och kvinnor, försämrade RUT- och ROT-avdrag samt en utbyggnad av bidragssystemen. Regeringen höjer skatterna med runt 40 miljarder och 90% av skattehöjningarna slår direkt mot jobb och tillväxt. Sammantaget hotas nu 20 000 jobb. Så tar man inte ansvar för varken Jönköpings län eller Sverige

Hushållen förlorar på regeringens politik

Sex av tio svenskar får lägre disponibel inkomst av regeringens politik, hela 8 av 10 hushåll berörs.

Regeringens förslag ökar utanförskapet

Utanförskapet har förändrats. Sverige och Jönköpings län har inte råd att låta unga och utrikes födda utan utbildning vänta åratal för att få jobb. Regeringen borde fokusera på de som har det svårast att få jobb. Istället gör man det dyrare att anställa unga och försämrar RUT. Företagen i RUT-sektorn har ökat med 9 % per år de senaste åren men efter ett år med rödgrön regering har ökningen i princip upphört. Man Är det en slump?

Regeringen blundar för de skenande kostnaderna

Regeringen blundar för att de oplanerade utgifterna bidrags- och ersättningssystemen ökar med 53 miljarder de kommande åren. Tar vi kontroll över de skenande kostnaderna får andra viktiga satsningar stå tillbaka. Varför tiger Magdalena Andersson om de skenande kostnaderna?

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.