Moderatfajt i markfråga

Två höjdare inom moderaterna Håkan Jansson och Anders Jörgensson har hamnat i dispyt kring vad som ska byggas på tomten intill Kulturhuset Spira, skriver Jönköpings-Posten. 

När man planerade att bygga Spira fanns även planer på en teatersalong. Den fick man ta bort ur planerna då bygget annars hade blivit för dyrt. Marken där salongen skulle stått är idag den mest värdefulla i centrala Jönköping. För närvarande används marken som parkeringsplats. 

Tekniska nämnden med Anders Jörgensson säljer endast på ett villkor, att regionen bygger en konsthall. Enligt Jörgensson är tomten värderad till mångmiljonbelopp. Politikerna har tidigare sagt nej till byggnation av bostäder på tomten eftersom man inte vill ha bostäder intill Spira. 

Håkan Jansson anser att tekniska nämnden är parkeringsfientliga. Detta nekar Jörgensson till då han menar att det inom närområdet finns 550 p-platser och att behovet av ytterligare fler inte finns. Det finns ett hundratal på Kolgården och två parkeringshus vid Atollen med sammanlagt ca 550 parkeringsplatser. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.