S, MP och V: Låt sjuksköterskor specialistutbilda sig med bibehållen lön

Detta är ett av de gemensamma budgetförslag för ett hållbart arbetsliv i Region Jönköpings län som partierna gemensamt har tagit fram.

– Detta är en viktig satsning för att trygga kompetensförsörjningen och på så sätt säkerställa patientsäkerheten, säger Carina Ödebrink, socialdemokratiskt regionråd.

I går presenterade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tre förslag för att stärka personalpolitiken inom Region Jönköpings län. Nu presenterar de tre partierna ytterligare en satsning. I sin budget kommer de att föreslå att Region Jönköpings gör en rejäl satsning för att låta sjuksköterskor specialistutbilda sig.

– Det innebär att en sjuksköterska inom Region Jönköpings län kan specialistutbilda sig med bibehållen grundlön. Detta är en viktig satsning för att trygga båda kompetensförsörjningen och säkerställa patientsäkerheten, säger Carina Ödebrink, socialdemokratiskt regionråd.

Satsningen kommer också omfatta andra yrkesgrupper utifrån verksamhetens behov.

– Det är viktigt att vi får till ett modernt framtidsinriktat arbete när det gäller vårdens organisation och fördelning av arbetsuppgifter. Genom denna satsning kan vi utveckla arbetssätt där personalens olika kompetenser tas tillvara på ett bättre sätt. Exempelvis är undersköterskorna en viktig yrkesgrupp som genom kompetensutveckling kan utveckla sina arbetsuppgifter och avlasta sjuksköterskorna, säger Annica Nordqvist, gruppledare för Miljöpartiet i Region Jönköpings län.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.