Axamo till försäljning- föreningen Axamo Motion vet ingenting

Den aktuella marken vid Axamo, bland annat motionsspåren, kan komma att säljas. Marken är en del i en bytesaffär med Tommy Hegestrand AB för att komma över mark vid södra Munksjön på Skeppsbron.

Tar ställning under tisdagen
Tekniska nämnden sammanträder under tidsdagen och där finns punkten om att sälja fastigheter med. De tar ställning till om försäljningen ska klubbas igenom eller inte. Om det röstas för kommer försäljningen att ske redan i mars 2016. 

Folkpartiet är bekymrade
Försäljningen innefattar inte stranden och djurkyrkogården men motionsspåren och ridstigarna. David Gerson (FP) och partiet är bekymrade över utvecklingen och säger till Jönköpings-Posten:
– Vi känner inte att man har utrett alla alternativ, och är bekymrade över att man säljer av kommunens gröna lungor, säger David Gerson (FP) och poängterar att ”vi” innebär Folkpartiet.
– Vi tror inte att kommuninvånarna vet om att det här är på väg att ske och det känns inte bra att man säljer ut skogarna.
– Tjänstemännen har gjort sitt bästa för att skydda kommuninvånarnas bästa genom att exempelvis säkra tillgången till motionsspåren, men vad händer på lång sikt? Vi kan inte påverka vad som händer i framtiden.

Föreningen har inte fått information
Men Axamo Motion, föreningen som har drivit anläggningen sedan 1983 vet ingenting om beslutet.
– Jag har försökt att nå anställda vid Fritidsförvaltningen, men har inte lyckats, säger Claes Almkvist.
Han tillägger att Axamo Motion arrenderar marken som kommunen äger, man han har aldrig hört talas om att den kommunala marken skulle säljas.
– Vi har inte fått någon som helst information om detta, säger han. 

25-årigt avtal
Ordföranden i tekniska nämnden och ledamot i SMUAB, Södra Munksjön Utvecklings AB, Anders Jörgensson (M) säger följande:
– Vad som i sådana fall kommer att ske är det kommer att finnas ett 25-årigt avtal som garanterar att exempelvis motionsspåren vid Axamo och Jönköpings FK:s ridstigar kommer att finnas kvar. – Och bytesaffären lever sitt eget liv genom SMUAB. Där är det M, S och C som styr och som är överens om detta och har därmed klar majoritet mot övriga partier, säger David Gerson. 

Mycket talar för att detta förslag kommer att klubbas igenom. Tekniska nämnden fattar alltså beslut i frågan under dagen.  

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.