Moderata Kvinnoföreningen möte med historiska förtecken

Söndagen den 1 november höll Moderata Kvinnoföreningen i Huskvarna tillsammans med länskvinnoförbundet i Jönköpings län ett möte med historiska förtecken.

Det var ett 50 tal kvinnor från hela länet som samlades på Hooks Herrgård för att återuppliva gamla minnen. Det är nu 40 år sedan som det första mötet med dåvarande Moderata Kvinnoförbundet (MKF) träffades där för första gången, då som nu under ledning av Maggy Larsson. Vår länskvinnoordförande Sofia Ridderstad inledde sammankomsten med att beskriva vad kvinnoorganisationen gör idag och vart man vill i framtiden.

Maggy Larsson uppmärksammades för sin gärning i partiet genom att tilldelas förbundets förtjänstmedalj i guld till de församlades stora glädje. Länsförbundsordförande Ing-Marie Paulsson överlämnade medaljen och beskrev Maggys gedigna gärningar i partiet genom åren.

Berättade om sitt arbete
Maria Abrahamsson, riksdagsledamot samt vice ordförande i Moderata Sällskapet för Kvinnors historia berättade om sitt arbete med Sällskapet. Det var otroligt spännande och mycket intressant! Den Moderata Kvinnoföreningen i Huskvarna överlämnade en check på 6000 kronor till sällskapet för att användas i deras arbete med att sprida kunskap om Moderata Kvinnors gärningar. Maria Abrahamsson förklarade att dessa pengar kommer oavkortat att gå till deras nya projekt, en bok om kvinnliga moderata statsråd och deras gärningar inom svensk politik.

Tiden gick fort, men så skall det ju faktiskt vara när vi träffas och har kul tillsammans. Att avslutningen med Afternoon Tea var ytterligare en höjdpunkt behöver knappast påtalas.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.