Socialdemokraterna utmanar andra partier att samla in pengar till Musikhjälpen

De senaste åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatet.

För att hjälpa dessa människor har Socialdemokraterna i Jönköpings län startat en digital insamlingsbössa till förmån för Musikhjälpen, och partiet uppmanar nu andra partier i Jönköpings län att göra detsamma.

I snitt får 2000 människor i timmen lämna sina hem på grund av klimatrelaterade katastrofer.

För att uppmärksamma denna mindre kända humanitära katastrof har Musikhjälpen valt den till årets tema.

Socialdemokraterna i Jönköpings län anser att frågan är viktig att lyfta och har därför valt att starta en digital insamlingsbössa till förmån för Musikhjälpen och Radiohjälpen.

– Musikhjälpen är ett oerhört bra initiativ som Sveriges Radio och SVT driver. De gör en stor insats för att hjälpa till att sprida kunskap och förståelse om vad som händer i vår omvärld. Alla har vi ett ansvar att hjälpa till och för att göra vad vi kan har vi därför startat den här insamlingen, säger Carina Ödebrink, ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län.

Socialdemokraterna i Jönköpings län passar också på att utmana de andra partierna till att också samla in pengar till Musikhjälpen.

– I fyra år i rad har vårt ungdomsförbund SSU nationellt samlat in mer pengar än vad moderaternas ungdomsförbund MUF har gjort. Vi tror självklart att vi lokalt inte kommer att vara sämre. Självklart kommer vi att samla in mer pengar än moderaterna, säger Carina

Ödebrink.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.