Helene Petersson diskuterade brottsförebyggande arbete i Habo

För att minska brottsligheten i Sverige fokuserar den socialdemokratiskt ledda regeringen på brottsförebyggande arbete. Med anledning av detta besökte riksdagsledamoten Helene Petersson i veckan Habo kommun.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen lägger stort fokus på brottsförebyggande arbete.

För att få en uppfattning kring hur detta arbete fungerar i kommunerna i Jönköpings län åker därför den socialdemokratiska riksdagsledamoten, tillika gruppledare i justitieutskottet, Helene Petersson runt i länets kommuner och diskuterar brottsförebyggande arbete.

– Vi vet att brottsförebyggande arbete skapar förtroende hos medborgarna. Genom ett långsiktigt förebyggande arbete går det också hjälpa ungdomar som har fått problem med exempelvis missbruk, säger Helene Petersson.

Under mötet i Habo diskuterades bland annat den lilla kommunens problematik.

– I Habo, liksom andra mindre kommuner, skapar vissa direktiv problem eftersom det inte finns de personella eller ekonomiska resurserna till att ha medarbetare som fokuserar på ett enskilt område. Det gör att tjänsterna ofta blir splittrade, säger Helene Petersson.

Vidare diskuterades kommunens arbete för att förebygga våldsbejakande extremism.

Bland annat arbetar Habo, tillsammans med Jönköping, med att ta fram en handlingsplan kring detta.

– Att kunna samarbeta över kommungränserna på detta sätt är positivt. Alla behöver inte uppfinna hjulet, säger Helene Petersson.

Hon har tidigare även besökt Mullsjö, Tranås, Vaggeryd och Nässjö kommun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.