Bonnatösen som ska kavla upp ärmarna och börjar arbeta

Ja det blev en klar och tydlig seger för ”bonnatösen” som är född och uppvuxen i Tibro.
– Jag är beredd att ta mig an den här uppgiften och jag kommer kämpa hårt. Jag har fått fina ord av gruppen, valberedningen och allianskollegor, som så klart värmer, men som också förpliktigar, sa Malin Wengholm under presskonferensen i Regions Hus under fredagseftermiddagen. 

Mycket arbete framför sig
Wengholm ser med spänning emot sitt uppdrag som regionens ordförande, men poängterar att det är mycket jobb som måste göras.
– Det känns väldigt spännande och det är en utmaning. Mycket arbete återstår för att bli Sverige fjärde tillväxtregion. Vi behöver synas mer på en nationell nivå och alla partier och aktörer måste jobba ihop. 

Alla gjorde gott intryck
Valberedningen kallade tidigare i år tre kandidater till posten som ordförande för intervju och Hans Rosengren berättar att samtliga tre imponerade
– Vi var imponerad av alla, de gjorde ett jättebra intryck, men det är ju så att en måste vinna, sa han. 

”Tar det som en man”
Och enligt Rosengren ska Anders Wilander (som inte fick tillräckligt många röster för att väljas till ordförande) ha tagit förlusten bra.
– Jag har talat med Anders, han är en fair play-spelare, han tar det som en man. Han jämförde det med en ishockeyförlust för några år sedan. 

En duktig industriregion
När frågorna gärna kom att handla om hur hon ska få Jönköping att blomstra, betonade Wengholm att hennes uppdrag handlar om att hela regionen ska leva och få växa.
– Mitt uppdrag är ju inte bara Jönköping, utan hela regionen. Hela länet ska leva. Vi är en duktig och bra industriregion, men vi behöver växa på kunskapsnäringen, det är vår svaga punkt just nu. Vi behöver växa där. Vi har stark entreprenörsanda, det ska vi jobba mer på. 

Den arbetande bonnatösen
– Jag har vuxit upp på landet. Jag är en bonnatös från början. Min pappa fick två döttrar och inte en son, så han bestämde sig för att den äldsta får bli som en son, så jag fick lära mig allt om traktorn, skruva isär en traktor, köra en traktor och arbeta åt.
– Det är bara att kavla upp ärmarna och börja arbeta, sa Wengholm avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.