Socialdemokraterna i Jönköping samlas för att minnas Olof Palme

Socialdemokraterna i Jönköping samlas för att minnas Olof Palme
Palme och internationalismen – seminarium och panelsamtal.

Socialdemokraterna i Jönköping bjuder in till en kväll där vi minns Olof Palme och hans gärningar. Vi tar också avstamp i nutida internationell politik och även våra framtidsvisioner om ett jämlikt samhälle och kampen för internationell solidaritet.
På seminariet om Olof Palme talar Lena Hjelm Wallén.
I panelen: Lena Hjelm Wallén – fd utrikesminister Aleksander Gabelic – Svenska FN-förbundets ordförande Anders Österberg – ledamot utrikesutskottet Rebecca Abrahamsson – SSU:s internationella sekreterare.

Vad betyder Palme för Socialdemokraterna idag?
– Palmes gärning ger fortfarande kraft åt socialdemokratin. I utrikespolitiken visade han en energi och ett självförtroende som inspirerar oss än i dag. I Sverige tog han strid för att alla oavsett klassbakgrund skulle kunna ta del av högre utbildning och under hans tid byggdes förskolan och föräldraförsäkringen ut. Det är arv efter Olof Palme som i dag är självklara delar av den svenska modellen, och som vi utvecklar inför framtiden säger, Stefan Löfven, partiordförande och statsminister.

– Olof Palme var en sådan person som det fortfarande skrivs böcker och görs filmer om, inte bara i Sverige utan över hela världen. Olof Palme var en inspirerande talare som omsatte sin ideologi i praktiken. Hans bidrag till den svenska jämställdheten är underskattad. Palme drevs av sin inre övertygelse, han var orädd och en retorikens mästare. Palmes gärning inspirerar fortfarande, även om vi lever i en helt annan värld idag. Utrikespolitiken måste anpassas till den nya tiden, med andra förutsättningar säger, Margot Wallström, utrikesminister.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.