Språkintroduktion i fokus på besök i Mullsjö

I Mullsjö läser ett tiotal ungdomar språkintroduktion på Trollehöjdskolan. Detta arbete fick riksdagsledamoten Thomas Strand en inblick i när han besökte skolan tillsammans med kommunalrådet Linda Danielsson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Katarina Karlsson.

– Flyktingströmmen har inneburit ett oerhört tryck på Sveriges kommuner, men man har varit bra på att hantera det, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.

Till vardags sitter Thomas Strand från Vaggeryd i riksdagens utbildningsutskott, och för att hålla sig uppdaterad genomför han regelbundet besök på olika skolor i länet. I måndags besökte han Trollehöjdsskolan i Mullsjö för att bland annat få en bild av hur kommunen hanterat arbetet med nyanlända ungdomar.

– Att få information om hur detta arbete fungerar är jätteviktigt. Den personal jag träffade brann verkligen för uppgiften att lära de här pojkarna svenska. Just den glöden är något jag tar med mig, säger Thomas Strand.

Under dagen diskuterades olika metoder för arbetet med språkintroduktionen och en viktig faktor för arbetet i Mullsjö har varit att skolan haft tillgång till tolkar som kan översätta i realtid. Även vikten av att redan från början få samhällskunskap samt den sociala biten på asylboenden trycktes på av personalen.

– Flyktingströmmen har inneburit ett oerhört tryck på Sveriges kommuner, men man har varit bra på att hantera det, säger Thomas Strand.

Utöver arbetet med nyanlända fick Thomas Strand även vara med under en biologilektion samt träffa elevrådet som skickade med synpunkter om att riksdagen gärna får införa ytterligare timmar i Idrott och hälsa.

– Det är alltid bra att komma ut i olika skolor och se hur de arbetar. Det är viktigt att få se hur lärarna arbetar med undervisningen, och det var intressant att träffa elevrådet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.