S välkomnar Nordic Infra Center

I dag beslutade nämnden för Arbetsmarknad, Näringsliv och Attraktivitet (ANA) i Region Jönköpings län att Nordic Infra Center får regionala projektmedel för att öka regionens konkurrenskraft inom järnvägssektorn.

– Det är en väldigt bra satsning som vi drivit både kommunalt och regionalt, säger Maria Hörnsten, 2:e vice ordförande i ANA.

Under onsdagens sammanträde i ANA beslutades det att projektet Nordic Infra Center ska beviljas drygt 3 miljoner kronor i regionala projektmedel de kommande fyra åren. Syftet med Nordic Infra Center är att marknadsföra all utbildning inom järnvägsbranschen som sker i Nässjö. På så vis skapas det på sikt ett nationellt, men också nordiskt, järnvägscentrum i regionen, vilket förstärker regionen som en ledande aktör inom området.

– Det är en väldigt bra satsning som vi drivit både kommunalt och regionalt. Bland annat har det socialdemokratiska kommunalrådet Anci Magnusson flera gånger lyft frågan. Att satsa på järnvägsutbildningar ligger i linje med att vi nu behöver se över hur vi kan förbättra hållbarheten när det gäller transporter. Projektet kommer också förhoppningsvis dra till sig kompetens och på så vis skapa förutsättningar för fler arbeten inom järnvägssektorn, säger Maria Hörnsten (S), 2:e vice ordförande i ANA.

Utöver att samla järnvägsutbildningarna är syftet med Nordic Infra Center att ge företag, kommunen, regionen och landet en möjlighet att samarbeta för att stärka järnvägssektorn.

– Detta är en viktig del i arbetet att utveckla kommunen ytterligare som en logistikkommun, säger kommunalrådet i Nässjö, Anci Magnusson (S).

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.