Martin Hytting har blivit hotad av partikamrater

Med överskriften ”Politikens pris är inte högt – det är lågt!” skriver Martin Hytting sin syn på de senaste händelserna då AnneMarie Grennhag och Ola Helt lämnade sina poster som gruppledare i moderaterna, Jönköpings kommun.

Han skriver att beklagar, men att han förstår dem. Detta då det förekommer intriger inom partiet. Intriger han själv råkat ut för.

Motverkat i lönndom
Efter valet, berättar han, ska partimedlemmar ha ”i lönndom under radarn” motverkat förtroendevalda för att själva få en post. Metoden har varit att ”konsekvent leta upp argument emot, obstruera och läcka till media”.

Själv blivit hotad
Han skriver sedan att han själv blivit utsatt för ”mailhat, trollskrift på kommentarsfälten och fysiska hot”. Detta är något han finner både trist och oacceptabelt.
Efter det lämnade han Jönköpingsföreningen och startade Barnarpsföreningen. Efter bildandet lämnade fler föreningen i Jönköping och gick med i Barnarp. Anledningen ska ha varit ”en osund kultur” i föreningen i Jönköping.

Kulturen finns på länsnivå
Han beskriver att denna kultur även finns på länsnivå under debatter och val då ”uttalade repressalier ska utdelas om inte lydnad sker”. Själv känner han att  ”frihetens parti har därmed fått en fadd smak av unkenhet”.
Han avslutar sitt inlägg med att han hoppas på att en ”läkprocess kan inledas med Peter Jutterström och Bert-Åke Näslund”.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.