Namninsamling för att få SD-mannen fälld

En anmälan om uppvigling och hets mot folkgrupp finns färdig mot SD-mannen Lennart Karlsson. Nu uppmanas allmänheten att skriva under en begäran om utredning kring brotten. Hittills ska över 400 personer ha skrivit under.

Det är på sidan skrivunder.com, som Sydney Ankers uppmanar folk att skriva på anmälan om att Lennart Karlsson gjort sig skyldig till uppvigling och hets mot folkgrupp. Detta efter Jönköpings-Posten och bloggen Inte rasist men… avslöjat att han gjort runt 11 000 inlägg på nätet. Inlägg, som beskriver olika folkgrupper och muslimer nedsättande.

— Det är inte tillåtet att skriva så här, det finns lagar som reglerar vad man får säga till varandra, säger Sydney Ankers till Jönköpings-Posten.

Stöd från allmänheten
Nu finns alltså en anmälan färdig och nu söker Sydney Ankers stöd från allmänheten. Hittills har över 400 personer skrivit under med sitt namn, skriver tidningen. Sydney Ankers hoppas på att få 1 000 namnunderskrifter.

Av petitionen framgår att anmälan kommer att lämnas till åklagare med expertis på hatbrott.

— Om man anmäler någon för något som är rimligt är det större chans att personen blir fälld. Det är uppenbart att detta handlar om hets mot folkgrupp och uppvigling, säger Sydney Ankers till JP.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.