Eskdahl (S): ”Det är orimligt att betala dubbla patientavgifter”

Är det rimligt att en patient ska betala dubbla patientavgifter i den sjukvårdsregion som har högst patientavgifter i landet? Det frågar sig regionrådet Marcus Eskdahl (S) i en interpellation till regionstyrelsens ordförande. Frågan kommer att debatteras på regionfullmäktiges sammanträde i dag.

Under året har det socialdemokratiska regionrådet Marcus Eskdahl fått ett antal samtal om patienter fått betala mer än en patientavgift vid ett besök. I ett fall har en man fått betala dubbla patientavgifter med förklaringen att ”hudläkaren konsulterade öronläkaren” och i ett annat fall har en kvinna fått dubbel avgift eftersom hon träffat både läkare och sjuksköterska.

– Jag tycker att detta är orimligt. Det räcker tydligen inte med att vi är den sjukvårdsregion som har högst patientavgifter i landet, utan patienterna ska behöva betala den här två gånger, säger regionrådet Marcus Eskdahl (S).

Under regionfullmäktiges sammanträde i dag kommer han därför lyfta frågan i en interpellation med regionstyrelsens ordförande.

– Om det nu finns flera patienter som har debiterats på felaktigt så är min uppmaning att man ska ta kontakt med Region Jönköpings län för att en återbetalning ska ske, säger Marcus Eskdahl.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.