Vänskapstipsande upprör riksdagsledamoten Peter Persson

Han vill därför att civilminister Ardalan Shekarabi redogör för hur det ska säkerställas att liknande beteende inte sprider sig. I sin skriftliga fråga till civilminister Ardalan Shekarabi skriver den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Jönköping att riksrevisionen objektivt och sakligt ska granska regeringens och myndigheters verksamhet.

RELATERAT – LÄS OCKSÅ: Debatt. Peter Persson (S): ”Kraschlandat i en härva av vänskapskorruption”

– Nu har allt detta kraschlandat i en härva av vänskapskorruption, kompisrekryteringar och gamla politiska kontakter. Allt i syfte att både frikostigt försörja gamla vänner och att fortsätta den tidigare regeringens krig mot den tidigare oppositionens och nuvarande regeringens politik, säger Peter Persson.

Han ifrågasätter också att staten allt mer har lämnat förtroendemannamedverkan och ersatt dessa med professionella tjänstemän, utifrån argumentet att dessa skulle vara mer immuna mot korruption – något som fallet med riksrevisionen motbevisar.
Med anledning av detta frågar han civilminister Ardalan Shekarabi med vilka åtgärder denna ska säkerställa statsförvaltningens moraliska kompass och återge förtroendevalda inflytande över myndigheter så att ”vänskapstipsandet” upphör och de felaktiga beteendena inte sprider sig.

Läs Peter Perssons öppna brev till civilminstern Ardalan Shekarabi här.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.