Hytting lämnar regionpolitiken – nu tar han sikte mot kommunfullmäktige

Efter 20 år i landstings- och regionpolitiken kommer Martin Hytting inte kandidera för ytterligare en period. Istället kommer Hytting söka ett mandat för att bli invald i Jönköpings kommunfullmäktige. Det skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Flera tunga namn inom partiet har bett mig kandidera och har nominerat mig inför våra stämmor som fastställer listorna, säger Martin Hytting och fortsätter:

– Jag tycker det skulle vara trevligt att både som förtroendevald och som aktiv företagare verka för kommunens utveckling. Efter flera år inom politiken på länsplanet och med olika roller där, känner jag att jag kan bidra med såväl erfarenhet och inom partiets politikutveckling.

Marin Hytting valdes in som ledamot i fullmäktige i Landstinget i Jönköpings län 1998 och har sedan dess bland annat varit ledamot i Landstings-/Regionstyrelsen, ordförande i Lönedelegationen samt varit deltidspolitiker på 70% under förra mandatperioden. Hytting har även idag ett antal kommunala uppdrag, bland annat som ordförande i Högskolans fastighetsbolag, HÖFAB.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.