Efter arenabeslutet – nu öppnar Alliansen för maktskifte

Efter förra veckans beslut i arenafrågan är nu Alliansen beredd att lämna över styret i Jönköping. Kravet är att en majoritet är villig att ta över, rapporterar P4 Jönköping.

Det var för en vecka sedan som Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade igenom förslaget om att bygga en arena på Jordbrovallen i kommunfullmäktige.

Nu uppger kommunstyrelsens ordförande Ann-Mari Nilsson (C) att Alliansen är beredd att lämna över styret i Jönköping.

– Finns det en majoritet av de som röstade igenom det här som skulle vara beredda att ta ansvar för Jönköping kommun och ha en gemensam budget, då kliver självklart Alliansen tillbaka, säger Nilsson till P4 Jönköping.

Moderaterna var länge positiva till en ny arena på Jordbron. Men i höstas svängde partiet då det ansåg att projektet skulle bli alldeles för dyrt.

Dagen efter beslutet framkom uppgifter att en finansiär uppgavs vara villig att betala för en multiarena på Jordbron, enligt SVT Nyheter Jönköping.

Moderatpolitikerna Janne Hedell och Anders Jörgensson ska ha haft kontakt med finansiären i flera veckor. Båda var frånvarande under kommunfullmäktiges omröstning i förra veckan.

– Jag kan inte rösta för något jag inte står för, sade Hedell till SVT Nyheter Jönköping på fredagen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.