Jutterström (M) lämnar tunga kommunposter – här är ersättarna

I juni stod det klart att Peter Jutterström (M) ersätter Carin Berggren som kommunalråd i Jönköping. Bytet skedde efter att Berggren själv valde att hoppa av uppdraget i maj.

Med anledning av sitt nya uppdrag har Jutterström begärt entledigande från flera andra tunga poster inom kommunen. En av dem är rollen som ledamot och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Jag kommer alltså vara beredande kommunalråd för kultur- och fritidsförvaltningens ärenden framöver. Och då kan jag inte sitta på två stolar, det blir konstigt, säger han.

Samtidigt lämnar Jutterström även uppdragen som förste vice ordförande i Grenna International Campus och som gruppledare för Moderaterna i Jönköping. Beslut om vilka som ersätter honom på de tre posterna väntas i kommunfullmäktige på torsdag. Men redan nu står det klart vilka namn som föreslås.

Till posten som ordförande i kultur- och fritidsnämnden blir det Hans Hellström (M), som redan nu sitter som ledamot i nämnden. Anders Jarl (M) väntas ta över posten som första vice ordförande i Grenna International Campus. Som ny gruppledare för Moderaterna i Jönköping föreslås Bert-Åke Näslund.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.