Moderaterna kavlar upp ärmarna

-Vi är inte ett parti som håller på att rasa samman. Vi har tappat, men vi är ett intakt parti med 700 tappra som är redo att resa oss ur ett kaos och vinna tillbaka väljarnas förtroende.

Det säger moderaten Peter Jutterström som nyligen tillträtt som kommunalråd i Jönköpings kommun.

 

Det har hänt mycket som skadat förtroendet för moderaterna som parti, både på riks- och lokalplanet. Det som hänt på det lokala med bland annat personliga påhopp, slitningar i nämnder och skador i allianssamarbetet blir tufft att reparera.

-Vi har en hel del utmaningar att ta tag i och nu gör vi ett avstamp och lägger alla svarta rubriker bakom oss. Rubriker som tyvärr präglat den här mandatperioden i för stor utsträckning, säger Peter Jutterström.

I partiet råder nu enighet och icke minst en stor revanschvilja och ett sug att visa Jönköpingsborna att man har en bra politik, och moderata idéer som Jönköpingsborna behöver, enligt Jutterström.

-Det får vara slut med alla stridigheter och tjafs. Vårt jobb är att prata politik med våra väljare och visa att vi har en bra och sund politik som vi vill driva efter valet 2018. Vi är taggade och vi har nu till exempel tio arbetsgrupper där 50 personer jobbar hårt med frågor som berör bostäder, näringslivet, skola och utbildning, migration, kultur- och fritid , miljö, socialtjänst, alkoholfrågor, äldreomsorg, demokrati och kvalitet.

I helgen hade moderaterna en Kick off, på dagen ett år före nästa val. Dagen blev också en release för Jönköpingsmoderaternas nya hemsida. En hemsida med information om vad Moderaterna vill göra inom olika områden.

När Peter Jutterström nyligen tillträdde som kommunalråd fick han en helt ny sekreterare. Något sin inte föll i god jord.

-Nej, det känns inte helt okej att byta sekreterare mitt i en mandatperiod och en sekreterare som suttit med på alliansens möten och sitter inne med mycket alliansinformation och så flytta över henne till oppositionen. Bakom det ligger tidigare stadsdirektören Korsås, det var nog hans sista beslut i Jönköpings kommun. Det känns inte alls bra. Däremot känns det bra med den nya sekreteraren.

Det finns många stora saker att jobba med i kommunen för Jutterström och hans kollegor exempelvis den allt mer infekterade Arenafrågan, nytt badhus och tillknäppta trafiksituationen.

-Vår kommunen har många behov, men en ny arena för drygt 700 miljoner är inte prioritet ett för mig. Det är synd om J-södra och ännu vet vi inte vad driftkostnader kommer att ligga på. Ett beslut om att bygga är taget i fullmäktige, men det kommer att tas upp igen och det ska inte behöva bli en prestigeförlust om man backar ett beslut. Det tyder i stället på styrka.

Enligt Jutterström har det länge funnits ett stort behov av ett nytt badhus ,en stor satsning, och det blir inte billigare om man väntar. Peter Jutterström och vill bjuda in entreprenörer att komma med förslag på nytt badhus. Moderaterna har utan tvekan ett tufft jobb framför sig och Jutterströms ambitioner är att återskapa ett bra samarbete i alliansen. Vi på kommunalrådsavdelningen måste ha en bra dialog med varandra inte som andra skicka sms till en kollega sju meter bort i korridoren.

– Målet för oss är att i nästa val behålla våra 17 mandat och kan vi med hårt arbete visa att vi har en bra politik och få några till, är det bonus, säger Peter Jutterström.

Hans Järeby

fakta

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.