Fler matcher kan vara fixade

En 25-årig man har varit misstänkt för att försökt muta spelare i IFK Värnamo. Nu åtalas han för ett nytt fall av matchfixning. 

Mannen, 25 år, som tidigare varit bosatt i Jönköpings kommun och representerat ett flertal lokala fotbollsklubbar. För snart ett år sedan ställdes mannen inför rätta misstänkt för att ha mutat tre spelare i IFK Värnamo. Han friades då eftersom åklagarens bevisning inte varit tillräcklig. Åklagaren överklagade domen till hovrätten som kommer att ta upp fallet på nytt, skriver Jnytt. 

Vi sidan om den nu överklagade domen åtalas mannen ytterligare en gång för matchfixning. Han ska tillsammans med en man från Växjö ha försökt muta fyra spelare i Kristianstads FF, KFF. Under 2013 och 2014 fixade de resultat i tre matcher. 

Sex personer står nu åtalade i fallet om mutor i samband med matcher som KFF har spelat. Misstankarna gäller matchfixning, olaga tvång, utpressning och övergrepp i rättssak. Fyra spelare som tillhört KFF är inblandade, tre av dem är tidigare aktiva och en är fortfarande aktiv men har stängts av sedan historien uppdagades, skriver P4 Kristianstad. 

Rättegången inleds den 29 september. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.