HV71 startar ett tjejlag

HV71 satsar på tjejerna, vid sidan av damlaget startar klubben nu upp ett tjejlag – för alla åldrar.

Ishockeyn har nog alltid varit mansdominerad, även i HV71. Ett damlag som spelar i Riksserien har man tagit fram i klubben, men det är allt, tills nu på lördag. För i slutet av veckan startar HV71 ett tjejlag, skriver Jönköpings-posten. Alla tjejer, oberoende av ålder och erfarenhet, är välkomna till Kinnarps Arena för att börja träna med det nya laget. 

Christoffer Davidsson, ungdomsansvarig i HV71, säger att man efter att ha sett ett ökat intresse hos tjejer att spela ishockey beslutade man sig för att starta det nya utvecklingslaget. En gång i veckan kommer laget träna tillsammans under ledning av Sofie Svensson och Johanna Andersson som tidigare har spelat tillsammans med damlaget i riksserien. 

En av anledningarna till att man startar laget är för att de tjejer som i sina egna klubbar tränar med killar kan få en möjlighet att spela med tjejer vid sidan av, endast tjejer. I laget kan spelarna få utvecklas och visar de talang kan en del förhoppningsvis börja spela i HV71. 

Det kommer inte bli några matcher för laget som det ser ut nu, men i framtiden är det inte omöjligt, menar Christoffer Davidsson.
– Detta är ju en början. Vi får se hur många som kommer och är med, säger han.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.